Samen met en van elkaar leren
én toch persoonlijke
aandacht genieten

Themabijeenkomsten

Vaak ligt het antwoord niet in meer kennis vergaren, maar in het omzetten van datgene wat je eigenlijk wel weet in actie, in kleine nieuwe gewoonten. Dit klinkt makkelijk en dat is het ook als je weet HOE. Ik neem je graag mee op pad.

Een belangrijke vraag is, waar ligt jouw verbeterkans? Op welk thema wil jij winst behalen?

We gaan samen aan de slag. Fun & resultaat.

Sanja Zomer

Meer energie ervaren

“Hoewel de workshop 3 uur duurde, was het goed vol te houden. Ik heb er vertrouwen in dat ik stap voor stap energieker ga worden.” Student psychologie

Beantwoord jij veel van deze vragen met een ja: Heb je aan het eind van de dag geen fut meer? Wordt je ’s ochtends al moe bij het idee wat je die dag allemaal moet doen? Zeg je regelmatig afspraken af, omdat je te moe bent? Stel je vaak dingen uit? Voel je je vaak niet fit genoeg? Dan is de workshop ‘Meer energie ervaren’ zeker iets voor jou.

Tijdens deze workshop word je bewuster van je eigen energie level en van factoren die je energie level positief danwel negatief beïnvloeden. Daarnaast krijg je praktische oplossingsstrategieën aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt. Zelfs als je moe bent!

Beter omgaan met stress

“De aangereikte oplossingsrichtingen helpen me echt. Het overkomt me allemaal veel minder. Het lijkt ook wel of ik meer energie heb.” Medewerker afdeling financiën

Heb jij last van stress? Denk je vaak bij jezelf: ‘Ik wil het anders maar ik weet niet hoe?’ Ben je vaak moe of somber of wordt het je gewoon teveel? Kom dan naar de workshop ‘Beter omgaan met stress’. In deze workshop leer je begrijpen wat stress is en hoe stress werkt. Daarnaast krijg je praktische oplossingsstrategieën aangereikt, zodat je precies die strategie kunt kiezen waar jij het meeste aan hebt.

Tijdens de workshop krijg je antwoord op de vragen: ‘Wat is stress?’ ‘Wanneer is stress schadelijk?’ ‘Hoe herken ik stress?’ ‘Wat kan ik doen als ik last heb van stress?’ ‘Wat kan ik doen om chronische stress te voorkomen?’

Grip op
gewicht

“Mij is nu duidelijk dat gezond afvallen en lijnen totaal verschillende items zijn. Ik heb meer zicht gekregen op de factoren die invloed hebben op mijn gewicht. Ik heb zin om met deze blijvende, praktische aanpak aan de slag te gaan.” Communicatiemanager

Probeer je al lange tijd af te vallen, maar weet je inmiddels dat lijnen niet werkt? Kom dan kennismaken met de manier waarop je blijvend een gezond gewicht bereikt! Tijdens deze workshop ga je begrijpen waarom alleen een combinatie van stap voor stap anders eten, anders bewegen en vooral ook anders denken écht resultaat kan opleveren. Na afloop van deze workshop weet je waarom deze aanpak écht anders is en waarom dit jou wel gaat helpen om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Quick fixes leveren nou eenmaal per definitie winst op die van korte duur is….

Omgaan met negatieve prikkels

“Ik begrijp beter wat er gebeurt en doordat ik anders reageer, krijg ik ook andere reacties terug.” Medewerker productie

Hoe zorg ik dat ik minder last heb van negatieve prikkels? Wat is voor mij de winst van mentaal flexibeler zijn? Hoe word ik stap voor stap mentaal flexibeler?

In ons dagelijks leven wordt ons fysieke stress-systeem regelmatig aangezet. Dat dit gebeurt is normaal, meestal onveranderbaar en soms zelfs wenselijk. We kunnen echter overwelmd worden door deze negatieve prikkels en daardoor grip verliezen op onze reactie. We laten ons als het ware meesleuren. In de workshop leer je hoe dit proces bij jou werkt. Hierdoor wordt het makkelijker de regie te behouden en om dingen die je graag anders zou zien, los te laten en van je af te laten glijden. We noemen dit ook wel mentale flexibiliteit.

Gezond eten in de waan van alledag

“Tijdens deze praktische workshop zijn er een aantal kwartjes gevallen. Ik heb praktische handvatten gekregen om vanaf morgen makkelijker gezonder te kunnen kiezen.” Directiesecretaresse

Tijdens deze leuke workshop leer je op een informele manier hoe je op een makkelijke manier gezondere voedingskeuzes kunt maken.

Je wordt met behulp van interactieve werkvormen uitgedaagd om na te denken over de keuzes die je maakt ten aanzien van voeding. De nadruk ligt op de invloed die verschillende producten hebben op het functioneren van de lichaamsprocessen.

Omdat wij geloven dat gezond ook lekker kan zijn, eindigt deze workshop met het nuttigen van een lekkere lunch. Je gaat dus met een gevulde buik weer naar huis.

Dagelijks makkelijk meer bewegen

“Ik heb om 16.00 uur een veel frisser hoofd dan vroeger en kan me door de dag heen beter concentreren.” Administratief medewerker

Heb je rond 16.00 uur vaak een energiedip? Ga je na de lunch liever naar bed dan terug naar je bureau? Voelt je lijf stram en stijf aan na een dag werken op kantoor? Heb je een drukke baan en schiet bewegen erbij in? Vind je sporten niet leuk maar weet je dat op de bank blijven hangen je niet blij maakt?

In de workshop ‘Dagelijks makkelijk meer bewegen’ leer je hoe je effectief kunt dealen met bovenstaande en andere redenen waarom bewegen niet lukt, ook al wil je wel.

Je maakt kennis met de verschillende gradaties van bewegen en gaat naar huis met een persoonlijk plan dat werkt.

Traject:
Opstap naar een leuker leven

Opstap is
de kortste weg naar een echte oplossing voor allerlei thema’s op het gebied van leefstijl, vitaliteit, rust en balans.

Opstap is een aanpak die werkt met kleine stappen gericht op het vergroten van de opmerkzaamheid. Daardoor wordt vaak snel resultaat geboekt, terwijl het je geen moeite lijkt te kosten.

Wat kan je verwachten?

Praktische handvatten

Persoonlijke groei

Intrinsieke motivatie

In Balans

Intrinsieke motivatie

Leuk – licht – makkelijk

Aan de slag

Een fitter lijf

Zelf aan het roer staan

Way of life

Zelfwaardering

Wil jij direct aan de slag met verbeterkansen?

Download hieronder een verbeterkans naar jouw keuze:

Wil je meer weten?

Wil jij meer weten over de themabijeenkomsten of het traject ‘Opstap naar een leuker leven’, neem gerust contact met me op. Bel  of mail me voor meer informatie.

Sanja Zomer
Oase Vitaal Praktijk

Bezoekadres: Aalsterweg 136, 5615 CJ  Eindhoven
Postadres: Pasteurlaan 120, 5644 JG Eindhoven
Tel: 06 403 269 52
Mail: sanja@oasevitaalpraktijk.nl

Telefoonnummer (verplicht)

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door deze website.


Start typing and press Enter to search