“Bijtanken en koers bepalen. Vanuit kracht weer verder trekken.”

Sanja Zomer

GEZOND EN VITAAL LEVEN IN DE PRAKTIJK VAN ALLE DAG

Toen ik in 2011 aan mijn opleiding tot leefstijlprofessional begon, was ik ervan overtuigd dat ik gezond leefde. Ik at graag fruit, ik danste de sterren van de hemel en met mijn achtergrond in de psychologie, was ook op dat vlak weinig winst te behalen, althans dat dacht ik.

Enthousiast ging ik aan de studie en vrolijk paste ik het geleerde toe in mijn dagelijks leven. Langzaam maar zeker ging ik ervaren dat ik me steeds F.I.T.ter voelde. Dat leidde tot een mindshift. Tot dat moment was ‘voorkomen is beter dan genezen’ mijn drijfveer. Daar ben ik nog steeds van overtuigd. Maar voor mij is nu vooral leidend dat ik het iedereen gun om zich net zo F.I.T. te voelen als ik. Je kan het vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. Je auto voldoet prima tot het moment dat je een nieuwe koopt die voorzien is van allerlei gemakken. Parkeerhulp, automatische verwarming zodat je niet hoeft te krabben, lane assist, etc. Dit had je vooraf nooit kunnen bedenken. Maar wat is het heerlijk. Dit is wat ik iedereen gun op het gebied van mentale en fysieke F.I.T.heid.

Na verloop van tijd ging ik echter merken dat de leefstijlverbeteringen die ik had doorgevoerd reuzenstappen waren en dat ik niet alles kon volhouden. En daar kwam het Vat van Zelfwaardering mij te hulp. Aan de hand van kleine stappen en met behulp van zelfwaardering klom ik weer terug naar fysieke en mentale F.I.T.heid. Zo werd weten + willen + kunnen ook echt DOEN.

Mijn kennis rondom voeding, beweging en mentale gezondheid heb ik gecombineerd met de methode van het Vat van Zelfwaardering in mijn aanpak ‘Opstap naar een leuker leven’. Neem gerust contact op voor meer informatie via 06-403 26 952 of sanja@oasevitaalpraktijk.nl.

Ik wens je een mooi leven,
Drs. Sanja

Start typing and press Enter to search