Van klacht naar kracht: wat mij wel en niet hielp

Tijdens mijn zoektocht naar een leven in balans heb ik de nodige opleidingen en coachings gevolgd. Daarin heb ik ervaren dat sommige methodes en visies voor mij contra-productief werken en andere mij juist enorm helpen.

Elk mens is anders. En voor elk mens zijn er weer andere ingrediënten die helpend zijn.

Wat mij enorm helpt, is het verstevigen van mijn innerlijk kompas, mijn eigenwaarde, mijn talenten en dingen die lichtheid brengen. Je zou kunnen zeggen alles wat in het volle deel van mijn rugzak zit. En ik ervaar het daarbij als heel prettig dat ik ook mag groeien op de makkelijke manier. Daarmee bedoel ik dat ik vanuit het principe ‘wat je aandacht geeft groeit’ niet ga onderzoeken wat ik nog niet goed genoeg doe en hoe dat beter kan. Ik heb namelijk keer op keer ervaren dat coaches die (cognitief) zoeken naar ‘wat nog niet goed genoeg is’ mij wel helpen aan inzichten maar niet aan een prettiger leven vanuit innerlijke kracht.

Wat ik heel duidelijk heb ervaren, is dat het werken aan de ontwikkeling van mijn talenten en innerlijke kracht ervoor zorgde dat mijn klachten ‘als vanzelf’ verdwenen. Zonder dat ik daarvoor eerst allerlei zware sessies door moest.

Deze aanpak ligt dan ook aan de basis van mijn werkwijze. Als dit je aanspreekt en jij ook op een lichte manier wilt werken aan meer geluk, veerkracht of gezondheid dan ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Hieronder deel ik graag nog een aantal van mijn ‘lessons learned’, zodat je direct kunt starten met het uitstippelen van je eigen route:

  • Structureel, systematisch (elke dag/ week/ maand) bouwen levert meer op dan een korte periode perfect en dan terugvallen.
  • Hoe groter je fysieke fitheid, hoe groter ook je mentale belastbaarheid.
    Zeker als er veel verwerkt moet worden. Belangrijk is om aan je fysieke fitheid te bouwen zonder over te belasten.
  • Jezelf en je eigen gebruiksaanwijzing kennen (en huisarts, hulpverleners, partner, etc op de hoogte stellen) helpt mee om uit de overprikkeling te blijven.
  • Actief werken aan verbinding en zorgen dat je verbonden blijft, is helpend om je leven ten volle te leven.

Scroll naar boven