Snel innerlijke
rust ervaren

Elk mens is anders

Ook HSP’ers verschillen veel van elkaar. Daarom is de precieze invulling van een traject altijd maatwerk.

Met behulp van praktische oefeningen en de rugzakmethode werken we aan het verstevigen van je innerlijke krachtbronnen en talenten en het je eigen maken van de voor jou waardevolle scripts.

Eigen aan mijn begeleiding zijn

Wat je bij mij leert

Meer rust ervaren
Zodat je minder last hebt van stress en je minder piekert. Daardoor krijg je een opener blik en zie je makkelijker oplossingen. Goed in je vel zitten, helpt hier ook bij. Het betekent voor mij dat je energie hebt, gezondere keuzes maakt en fit bent.

Gelukkig zijn
Gelukkige mensen zijn voor mij mensen die naar hun waarden leven, authentiek zijn. Dat maakt hen veerkrachtig en stelt hen in staat regie over hun leven te nemen. Bovendien zijn zij in verbinding met zichzelf en met hun omgeving. Dat maakt hen waardevol. Zij bezitten een kompas waardoor ze op koers blijven.

Sleutelwoord in mijn training en coaching is eigenwaarde. Ik leer je de vaardigheden om optimaal gebruik te maken van je eigenwaarde en deze (nog verder) te laten groeien. Zodat je een stevig innerlijk kompas krijgt dat het realiseren van je doelen mogelijk maakt.

Zodat ook jij een gelukkig, zinvol en licht leven krijgt.

Rugzakmethode

Een basiselement van mijn aanpak wordt gevormd door de rugzakmethode. Je kan het leven zien als een reis. Jij als reiziger maakt van alles mee. Mooie, fijne gebeurtenissen, vervelende zaken, ontroerende momenten, saaie events, etc.

Alles wat je meemaakt, gaat in je rugzak. Als basis zitten daar ook al je talenten en eigenaardigheden in. En al je emoties en herinneringen. Het is als het ware een metafoor voor je identiteit en alles wat jou gevormd heeft tot wie je nu bent.

Uiteindelijk bepaalt de inhoud van je totale rugzak hoe je in het leven staat. Hoe goed je in staat bent om van het leven te genieten, om je volle potentieel te ontwikkelen. Of dat je je vooral moe, eenzaam en onzeker voelt. Met de rugzakmethode werken we op een eenvoudige en lichte manier aan een gunstigere vulling van je rugzak. Als de vulling van je rugzak gunstiger wordt, is het makkelijker om regie te hebben over je emoties, beter in je vel te zitten en krachtige keuzes voor jezelf te maken. Zodat je een betere versie van jezelf wordt en een prettiger leven krijgt.

Life isn't about waiting for the storm to pass
it's about learning to dance in the rain

Goed om te weten: ook als je heel weinig energie hebt, is deze methode uitstekend te doen. En ook in een druk leven waarin je veel ballen in de lucht houdt, is deze methode makkelijk te integreren.

De Rugzakmethode behoort tot de familie van de positieve psychologie en is gebaseerd op de methode van het Vat van Zelfwaardering. Het is een ervaringsgerichte aanpak en richt zich niet op cognitieve analyse of gedragsadviezen. Door te werken aan een gunstiger verhouding ontstaat een grotere opmerkzaamheid in het hier en nu, waardoor achtereenvolgens de re-actieve, pro-actieve en creatieve regie/ grip verbeteren. Je gaat als het ware beter zien wat jou positief en negatief triggert, aan welke knoppen je kunt draaien en hóe je aan die knoppen kunt draaien, zodat je steviger komt te staan.

Scroll naar boven