Het leven is te mooi
om niet ten volle geleefd te worden

Over Sanja

“Mijn persoonlijke reis naar mijn Oase heeft ongeveer 25 jaar geduurd. Dat kan sneller. Omdat ik de route met vallen en opstaan heb afgelegd, kan ik je een snellere weg wijzen.”

Mijn persoonlijke Oase

Sinds ik mijn Oase gevonden heb, snap ik het leven beter. Het lukt me niet alleen beter om naar mijn waarden te leven, ik ben ook vaker in staat echt van het leven te genieten.

En als ik er vanaf aan het raken ben, lukt het beter en sneller om weer terug te keren.

Als persoon ben ik sensitief, geduldig en kies ik vaker voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Ik houd van dansen en van lekker eten. Koken en tuinieren doe ik ook graag. In de omgang met anderen gun ik de ander het allerbeste. Daarvoor (zo heb ik geleerd) is het nodig dat ik ook goed voor mezelf zorg en voor mezelf opkom. Zoeken naar de win-win zeg maar.

In mijn werkpraktijk vertaalt zich dat naar dat ik mijn kwaliteit ‘goed kunnen luisteren’, mijn inlevingsvermogen en mijn vermogen tot ordenen inzet. Fijn voor mij, want ik voel mij als een vis in het water. Én fijn voor mijn klanten, want die voelen zich gehoord en ervaren dat ze echt vooruit komen. Dat ze dichter bij hun eigen kern komen en blijven.

Mijn bijdrage aan deze wereld

Als je hoog sensitief bent, is de kans groter dat je last hebt van de manier waarop we tegenwoordig leven. Je ervaart sneller mentale en lichamelijke klachten zoals burn-out, depressie, angst, chronisch ziek zijn, hoofdpijn en andere pijnen. Hierdoor ervaar je minder levenslust, ben je ongelukkiger dan anderen en heb je weinig energie om alles wat je in het leven zou willen doen, te kunnen doen. Ik vermoed dat er veel HSP’ers zijn die, net als ik, lang zoekend zijn naar hoe zij vanuit hun kracht kunnen leven.

Ik ben ervan overtuigd dat hoogsensitiviteit een mooie eigenschap is. En dat wanneer de HSP’ers hun volle potentie zouden benutten de wereld een mooiere plek zou zijn. En we zouden kunnen samenleven in een meer ontspannen maatschappij.

Mijn bijdrage hieraan is je te helpen met het aanleren van vaardigheden waarmee je jouw innerlijke kompas, eigenwaarde en hulpbronnen vergroot, zodat je levenslust toeneemt. Ik gun je dat je sneller tot het gewenste resultaat komt en niet zo’n lange weg af hoeft te leggen zoals ik dat zelf heb gedaan. Zodat je een fijner lever leidt waarin je minder in overprikkeling terecht komt, meer verbinding ervaart en over-all gelukkiger bent met jezelf en het leven.

Herken je dit of ken je iemand die je het gunt? Ik kom graag met je in contact sanja@oasevitaalpraktijk.nl

Wat breng ik mee?

  • Ervaring uit mijn eigen leven als HSP-er
  • Meer dan 20 jaar werkervaring met klanten uit diverse sectoren en lagen van de samenleving
  • Specialistische kennis en kunde op het gebied van HSP en gedragsverandering en zeer brede basiskennis (psychologie, hoe werkt leren en veranderen, voeding als basis voor fysieke en mentale fitheid, beweging als basis voor fysieke en mentale fitheid)

Anders verwoord:
Levenservaring, levenslust, deskundigheid door opleiding en ervaringen die ik in mijn werkveld heb opgedaan als vitaal coach en als psychologe.

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk, waarin ik samen met mijn klanten op pad ga naar meer rust, vertrouwen en inspiratie in het leven van alledag. Veel voorkomende thema’s hierbij zijn hooggevoeligheid, stress, ontspanning, me-time, slaap, zingeving, voeding, werkdruk, beweging, werk-privé balans, geluk, werkhervatting na arbeidsongeschiktheid, samenwerken.

In het verleden heb ik gewerkt als HRM-adviseur in de jeugdzorg (verzuim, loopbaan en competentiemanagement) en als A&O-deskundige bij een arbodienst (verzuim en stress, zowel preventief als curatief met behulp van coaching, training en beleidsadvisering.)

Wat klanten mij vaak terug geven, is dat zij mijn rust, duidelijke uitleg en deskundigheid waarderen. En dat het echt om hen gaat. Ze zijn er vaak verbaasd over dat zo’n eenvoudige aanpak zo’n groot effect in hun dagelijks leven heeft.

2020 – 2021 Hooggevoeligheidsdeskundige (Hooggevoelig heel gewoon)

2016 Opleiding Vat van Zelfwaardering (Van Zessen Consult)

2011 – 2013 Opleiding tot vitaalcoach (Hamelcollege). De vitaalcoach is werkzaam op het brede gebied van vitaliteit en is deskundig op gedragsverandering op zowel leefstijlthema’s (voeding en beweging) als op persoonlijke ontwikkeling breed (stress, ontspanning, slaap). De opleiding tot vitaalcoach bestond uit de opleidingen tot Gewichtsconsulent + Functional Personal Trainer + Life Coach.

2013 De beste versie van jezelf (Social Advisors)

2000 Nascholing maatschappelijk werk, Hogeschool Breda

1991 -1996 Psychologie (KUN); afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Naast mijn afstudeerrichting heb ik een groot deel van het afstudeerprogramma onderwijskunde met goed gevolg doorlopen.

Scriptieonderwerp: onderzoek naar het effect van de manier van leren (theoretisch of ervaringsleren) op de arbeidsmotivatie en het daarbij behorende zelfvertrouwen.

1985-1991 VWO, R.S.G. Willem II te Tilburg

2013-heden Diverse nascholingen op het gebied van leefstijl, vitaliteit, marketing en bedrijfsvoering

2008, 2009 en 2010
Diverse seminars op het gebied van sociale innovatie, systeemdenken, netwerken, roostering, flexbureau, professionalisering, balans werk-privé, loopbaanbegeleiding

2006 STAR-gespreksmethode en SMART doelen stellen, Vidacto

2003 Module loopbaanadvisering, Fontys Hogeschool Tilburg

1999 Training stresspreventie, Fit for Thought

1998 Persoonlijke Management Coaching, Dijkema & Partners

1997 Projectmatig werken, NNVO

Scroll naar boven