Gelukkig zijn
kun je leren

Oase Way of living programma

Hoe fijn is het om je 3 jaar lang verzekerd te weten van een nabije Oase!

Van volhouden naar leven + tot bloei komen + steeds rijker en voller bloeien

Het Oase way of living programma is een totaalpakket. Op korte termijn maak je een sprong in je persoonlijke ontwikkeling richting jouw persoonlijke Oase. Je leert wat bijdraagt aan een leven, zoals jij dat graag zou leven.

Op middellange termijn kom je tot verankering van de stappen die je gezet hebt. Leer je je eigen handleiding steeds beter toe te passen en word je getraind in het blijvend zelf gebruiken van de aangereikte tools.

Het 3-jarige onderhoudsprogramma zorgt ervoor dat je ook op de lange termijn op een lichte en toegankelijke manier stappen blijft zetten richting en ter behoud van je persoonlijke Oase.

Wanneer kiezen voor het Oase Way of living programma?

Je hebt al van alles geprobeerd en toch blijf je te veel last ervaren van je hooggevoeligheid. Je hebt te vaak of te veel last van fysieke en/ of lichamelijke klachten en je wilt dit omzetten in vooral plezier halen uit de positieve kanten van je eigenschap. Zodat je meer plezier, vitaliteit en zingeving ervaart in het leven.

Ook wil je leren hoe je de aangereikte tools zelf kunt blijven inzetten. Je wilt je een manier van leven eigen maken, waarin je optimaal jezelf kunt zijn.

Bovendien vind je het prettig om je verzekerd te weten van regelmatig onderhoud. Structureel vanuit een helikopter naar je leven kijken, zodat je kunt bijsturen. Op afroep als je behoefte hebt aan een professioneel klankbord. En in de vorm van ondersteunend geschreven en beeldend materiaal. Zodat je structureel stappen blijft zetten richting je persoonlijke Oase.

Wat zit er in het Oase Way of living programma?

Gesprekken

Tijdens de intake bespreken we natuurlijk welke resultaten je verwacht van de begeleiding. Ook bespreken we wat voor jou de aanleiding is om het programma te volgen en wat je wensen zijn. Daarnaast maken we werkafspraken en zorgen we ervoor dat alle ‘administratieve’ formulieren in orde zijn. We bespreken de door jou ingevulde 0-meting, talentenscan en vragenlijst persoonlijke brandhaarden. Samengevat zorgen we in de intake voor de randvoorwaarden om van start te kunnen gaan. Voor het intake gesprek plannen we 1,5 uur.

Gesprek over je ‘ideale leven’. Je krijgt zicht op wat je jezelf gunt in het leven en waarom het niet (voldoende) lukt om dit te realiseren.

Aan het eind van dit gesprek
– heb je een beter beeld bij het leven zoals je jezelf dat zou gunnen en wat hiervoor nodig is
– weet je wat jou helpt en belemmert om meer rust te krijgen in je leven

Voor dit gesprek plannen we 1,5 uur.

Tijdens de coachconsulten werken we aan de door jouw gewenste doelen.
Het Oase Way of living programma bevat 13 coachconsulten.
Voor een coachconsult plannen we een uur.

Het Oase gesprek is een soort ‘APK’ gesprek. Hoe staat het met de route naar jouw persoonlijke Oase? Lig je nog op koers? Waar is bijsturing nodig? Waarop ben je trots?
Voor het Oase gesprek plannen we 1,5 uur.
Het Oase Way of living programma bevat 3 Oase gesprekken.

Bij een professioneel klankbord (coach) kan je ongecensureerd je gedachten ordenen. Als HSP weet jij waarschijnlijk dat je niet direct handelt naar al je gedachten. Maar als je je gedachten probeert te ordenen bij (niet hsp) vrienden zal je al snel merken dat het lastig is om je gedachten ongecensureerd te ordenen. Als wat je denkt niet overeenkomt met de op dat moment heersende visie van de meerderheid (en als hsp ben je al snel in de minderheid) dan zal je al snel bepaalde delen van je overpeinzingen weglaten, omdat je vermoed dat ze sociaal onwenselijk zijn. Dat belemmert je om vol zicht te krijgen op je vraagstuk. Of je benoemt de sociaal onwenselijke items wel en krijgt hier weerstand op. Het gesprek krijgt dan de functie van het herstellen van de relatie. Ook dan krijg je geen vol zicht op je vraagstuk. Of je reageert op de weerstand door deze te proberen te weerleggen. Je komt dan in een discussie terecht van gelijk krijgen. Ook dit gesprek helpt je niet om je eigen beeld/ visie te vormen. Terwijl jij als hsp het nodig hebt om je vraagstuk in volle breedte te overzien om vandaaruit positie te bepalen en keuzes te maken die gebaseerd zijn op wijsheid, het algemeen én je eigen belang. Zodat je een strategie kunt bepalen die win-win betekent. En je deze vanuit innerlijke kracht kunt uitvoeren en bij tegenwind blijft staan.

Wanneer: als je op een kruispunt staat in je leven of voor een belangrijke beslissing staat én behoefte hebt aan iemand die in staat is jou te helpen met het ordenen van je gedachten en daarbij jou volgt in tempo en in inhoud. En die je vervolgens helpt om tot een conclusie te komen.
Voor een klankbordgesprek plannen we (max) 2,5 uur.
Het Oase Way of living programma bevat 3 klankbordsessies.

Tijdens de onderhoudsgesprekken leer je hoe je jezelf coacht. Hoe je zelf de rugzakmethode bij jezelf toepast, hoe je op koers blijft en hoe je tijdig signaleert dat je van je eigen persoonlijke Oase aan het afdrijven bent.
Per onderhoudsgesprek plannen we een uur.
Het Oase Way of living programma bevat 6 onderhoudsgesprekken.

HSP’ers die uit balans zijn, vinden het vaak moeilijk om hun kwaliteiten en talenten te waarderen en te benutten. Terwijl het benutten van je talenten het leven zoveel leuker, lichter en zinvoller maakt. Tijdens de talentboost krijg jij jouw persoonlijke kwaliteiten weer in beeld en weet je hoe je deze kunt versterken. Voor het talenboostgesprek plannen we 3 uur. Het Oase Way of living programma bevat 1 talentboostgesprek óf 1 weekscangesprek.

Samen scannen we je week op energie slurpers en gevers. (Offline, in het echt.)
Heb je geen zin om elke dag een digitale app in te vullen? Of om een paar keer per dag iets te moeten invullen (digitaal dan wel op papier). Dan is de weekscan een goed alternatief. In slechts 1 ochtend breng je jouw gemiddelde week in beeld en leer je waar je energie verliest en waar je winstpunten liggen voor meer vitaliteit.
De weekscan geeft je grip op het verloop van je energie gedurende een dag en gemiddelde week. Zodat je je planning kunt optimaliseren om meer energie over te houden/ minder moe te zijn.
Voor het weekscangesprek plannen we 3 uur.
Het Oase Way of living programma bevat 1 talentboostgesprek óf 1 weekscangesprek.

Voorafgaand aan het eindgesprek vul je nogmaals de 0-meting in. Het eindgesprek is een afrondend gesprek waarin we uitgebreid stilstaan bij wat het traject voor jou heeft betekend en wat het jou heeft opgeleverd. Daarnaast is er ruimte voor evaluatie en voor hoe je verder gaat op pad naar het behoud van jouw persoonlijke Oase.
Wil je gebruik maken van de vergoeding door de zorgverzekering dan is het eindgesprek een voorwaarde.
Voor het eindgesprek plannen we een uur.
Het Oase Way of living programma bevat 1 eindgesprek.

Vragenlijsten en bundels

De 0-meting bestaat uit een vragenlijst. Nadat je je hebt aangemeld en we een afspraak voor de intake hebben gemaakt, krijg je deze toegestuurd.
Het verzoek is om deze vragenlijst voor het intake-gesprek in te vullen en mee te nemen of vooraf aan mij toe te sturen.
Wil je gebruik maken van de vergoeding door de zorgverzekering dan is de 0-meting een voorwaarde.

De talentenscan is een vragenlijst die je na aanmelding digitaal krijgt toegestuurd en waarmee je inzicht krijgt in jouw persoonlijke set kwaliteiten.

‘Jouw persoonlijke brandhaarden’ is een vragenlijst die je digitaal krijgt toegestuurd. Als je deze regelmatig (bijvoorbeeld 1 keer per half jaar) invult, zie je hoe je klachten afnemen. Deze vragenlijst ontvang je na aanmelding.

Deze HSP-set bevat een whitepaper (esential) en 2 werkboeken (‘Makkelijk dealen met overprikkeling’ en ‘Stress en overprikkeling voorkomen’).
Als hooggevoelig mens ben je vatbaarder voor overprikkeling en stress. Kennis (die lees je in de essential) van hoe dat werkt, kan je helpen om stress functioneel te houden. Met behulp van  de werkboeken leer je hoe je omgaat met stress en overprikkeling als die zich toch voordoen én hoe je stress en overprikkeling kunt voorkomen.

In deze bundel vind je veel informatie en praktische oefeningen speciaal gericht op HSP-ers. De voor hoog sensitieve mensen relevante scripts worden nader toegelicht en uitgewerkt. Met de bundel kan je zelfstandig aan de slag. Een deel van de bundel is gericht op mensen die de rugzakmethode reeds ervaren hebben. Voor de rest van de bundel is geen voorkennis vereist.

Om zelfstandig verder te kunnen en je mooie resultaten nog verder uit te bouwen, ontvang je een mooie kaartenset. Op de kaarten staan de verschillende tools en proces stappen van de rugzakmethode verbeeld. Zo heb je mooie visuele reminders die je er op elk gewenst moment bij kunt pakken.

Overige info

Wat

Wanneer

Vb tijdspad

Kennismakingsgesprek

 

Week 1

Aanmelden voor een programma

Na aanmelding neem ik binnen 1 werkweek contact met je op om een de afspraak voor de intake te plannen

Week 1

Ontvangen en invullen:

  • 0-meting
  • AVG-toestemmingsformulier
  • Formulier met aanvullende vragen tbv intake
  • Talentenscan
  • Jouw persoonlijke brandhaarden

Nadat Intake afspraak gepland is

Week 2

Intake

 

Week 3

Ontvangen:

  • HSP- set ‘Grip op stress’

Binnen 1 week na de intake

Week 4

Vliegende start gesprek

Ongeveer 2 weken na de intake

Week 5

Coachconsult

Aan het einde van elke afspraak plannen we het volgende gesprek. Hoe lang er tussen 2 gesprekken zit, is oa afhankelijk van de fase van het traject en varieert tussen de 2 weken en 3 maanden.

Week 7, 9, 11, 13, 15, 20, 23, 26, 30, 34, 38, 42, 46

Kaarten-set rugzakmethode

Ontvangen tijdens 5de coachconsult

Week 15

Talentboostgesprek

Na 5 coachconsulten óf na intake

Week 17

Weekscangesprek

Na 5 consulten óf na intake

Week 17

Oase-bundel ‘HSP-werkboek voor optimale regie’

Na 5 consulten óf na vliegende start gesprek

Week 16

Oase gesprek

1 keer per jaar (of indien gewenst eerder)

Week 50, begin jaar 2, begin jaar 3

Klankbordsessie

Op basis van wens klant

Op wens klant

Onderhoudsgesprekken

Na 13 coachconsulten om de 3 à 4 maanden

Jaar 2,

1ste, 2de, 3de en 4de kwartaal; Jaar 3,

2de, 3de  kwartaal

Eindgesprek

2 weken na laatste coachconsult/ onderhoudsgesprek

4de kwartaal jaar 3

     

Aanmelden gebeurt via het formulier op de website. De aanmelding is definitief nadat beide partijen ‘de overeenkomst van dienst’ hebben ondertekend.

2500,00

Liever een ander Oase programma bekijken?

Vitaalcoach Eindhoven

Oase basispakket

Met het Oase basis pakket maak je een vliegende start op weg naar het ervaren van meer rust en het realiseren van het leven dat jij jezelf gunt.

Goed met collega's omgaan

Oase jaarprogramma

Met het Oase jaarprogramma kom je tot verankering van rust, vertrouwen en inspiratie. Je bereikt persoonlijke groei door je eigen handleiding te leren kennen en hanteren. Je wordt getraind in het blijvend zelf toepassen van de aangereikte tools

Scroll naar boven